- írta: Peitli Csilla
Konyakos Bárányborda Diókéregben
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 210 g bárányborda
- 2 g zsálya
- 2 g Szegfűbors
- 2 g koriander mag
- 1 db babérlevél
- 100 g vöröshagyma
- 1 g cayenne bors
- 2 g só
- fél dl balzsamecet
- 1,5 dl konyak
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
- Egy fazékba tegyél fel körülbelül 1 liter vizet a fűszerekkel - a só kivételével- míg el nem kezd főni, és gyöngyözni. Szép lassan majd összeforrnak a fűszerek, azután leveheted a fazekat.
- Mikor kicsit langyosodik, beleteheted a konyakot.
- Amikor teljesen kihűlt már a pác, akkor beleöntheted a balzsamecetet.
- Ebbe a pácba tedd bele a megmosott, megtisztított báránybordát és ha lehet, 4-5 napig pácold is ebben. Ha kellőképpen átjárta a bordát, akkor biztosan nagyon jó ízt ad - ez főleg a konyaknak köszönhető.
- Miután kivetted a pácból, készítsd elő a darált diót, amelybe beleforgatod a báránybordát.
- Most már csak a faszenet kell elkészíteni.
- MIkor már szépen izzik, húzd a rács alá a parazsat és várd meg, hogy bemelegedjen a rács.
- Amikor már elég meleg, picit olajozd be a rácsot egy ecsettel.
- Ezután tedd fel a gusztusos bordát. 20 percig süsd az egyik oldalát, közben locsolgatsd az olajjal.
- Aztán egy húscsipeszel, egyszerű mozdulattal fordítsd meg és a másik oldalát is süsd 20 percig.
- Ha még nem sült volna át, még egy pár percig hagyhatod, attól függően hogy, ki mennyire átsütve szereti.
Extra tippek:
- Vörösboros, körtés, enyhén pikáns, gyömbéres mártás nagyon illik hozzá.