Ha szeretnéd kicsit felrázni a megszokott menüt, akkor próbáld ki ezt a bárány receptet.

Mázas bárányszeletek

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Mázas bárányszeletek

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 8 szelet bárány
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 db lime
  • 60 ml szójaszósz
  • 3 ek méz
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek balzsamecet
  • fél kk só
  • 2 ek koriander zöldje

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkában keverjük össze a pác hozzávalóit. Ehhez a zúzott fokhagymát keverjük el a lime reszelt héjával és levével. 
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott jalapeno paprikát, a mézet, a szójaszószt, a kétféle ecetet, a sót és a koriander zöldjét.
  3. Amikor a méz is feloldódott a pácban, tegyük bele a bárány szeleteket és zárható zacskóban vagy edényben pihentessük legalább 30 percet. (De akár előző éjszaka is előkészíthetjük a pácolt húst.)
  4. Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Tegyük fel a húst a grillre és vegyük lejjebb a hőfokot közepesre.
  6. Süssük 12 percig, 3 percenként forgatva rajtuk egyet, hogy előjöjjenek a szépen formázott grilljelek.
  7. Közben az oldalégőn melegítsük össze a visszamaradt pácot.
  8. Forrástól számított 3-4 percig redukáljuk vissza
  9. A megsült bárány szeleteket ezzel a mázzal meglocsolva tálaljuk.