- írta: Peitli Csilla
Ízletes és omlós bárány recept, amit érdemes akár egy nappal előbb bepácolni.
Sáfrányos bárány borda
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db bárányborda
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl görög joghurt
- 2 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- fél kk sáfrány
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A két bordát sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el a joghurttal, az olajjal, a citrom reszelt héjával és a sáfránnyal.
- Ezzel a páccal kenjük/öntsük le a bordákat, amiket aztán lezárva pihentessünk. Akár egy egész éjszakán át!
- A grillt melegítsük elő közepes/magas fokra és készítsük elő két zónás grillezésre.
- Amikor már meleg a grill, tegyük fel a húst a hőforrás fölé, majd gyakori forgatással süssük 8-10 percig, hogy szépen, egyenletesen megpiruljon.
- Ekkor tegyük át a bordákat a grill hűvösebb részére és zárt tető alatt süssük készre, körülbelül 15 perc alatt. Használhatunk húshőmérőt a biztos sikerért. Itt is forgassuk párszor.
- Végül vegyük le a grillről a húsokat és pihentessük őket 10 percig letakarva. Ezután szeleteljük és tálalhatjuk is a hús. Krumplipürével, szőlős párolt káposztával igazi őszi csemege.