A kuszkusz a közel-keleti konyha alapétele, könnyű és egészséges köret, mely jól illik szinte bármilyen, grillezett húshoz. Céklával és fűszeres joghurttal kiegészítve frissítően hat és jól illik a nehezebb húsételek markáns ízvilágához.
Céklás kuszkusz fokhagymás, mentás joghurttal
írta: Vöröss Kata
Hozzávalók:
- 250 gramm Kuszkusz
- 100 ml Céklalé
- 150 ml Zöldségalaplé
- 1/2 teáskanál Só
- 1 teáskanál Ras el hanout fűszerkeverék
- 75 gramm Szeletelt mandula
- 300 gramm 10% zsírtartalmú joghurt
- 2-3 gerezd Fokhagyma
- 3 szál Menta
- 1/2 teáskanál Ras el hanout fűszerkeverék
Elkészítés:
Először a joghurtos mártogatóst készítsük el és hagyjuk 2-3 órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Távolítsuk el a menta leveleit a szárról, pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk finomra mindkét hozzávalót, majd a Ras el hanout-ot keverjük a joghurthoz, mielőtt a hűtőbe tesszük.
A kuszkusz elkészítése:
Az OFYR segítségével forraljuk fel a zöldséglevet és a céklalevet egy serpenyőben vagy az OFYR Casserole 26-ban. Keverjük hozzá a kuszkuszt és a Ras el hanout-ot, majd tegyük félre és hagyjuk párolódni a főzőlap hűvösebb oldalán. Keverjük hozzá a szeletelt mandulát. Miután a kuszkusz megszívta magát, rövid ideig melegítsük fel újra a kuszkuszt az OFYR-on.
Fokhagymás-mentás joghurttal tálaljuk.
Ez a köret szinte bármilyen húshoz, vagy zöldséghez tökéletesen passzol.