A fésűkagyló egy nagyon hálás alapanyag, ami különösen könnyű fogás a nyárra. Ráadásul remekül illik hozzá a fokhagyma, így a könnyű fogás ízekben garantáltan gazdag lesz!

Fésűkagyló gombás-fokhagymás szószban

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Fésűkagyló gombás-fokhagymás szószban

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 350 g fésűkagyló
  • 30 g liszt
  • 220 g gomba
  • 3 ek olívaolaj
  • 60 ml fehérbor
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • fél db vöröshagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Amikor felmelegedett a grill vegyük vissza a hőfokot közepesre.
  3. A gombákat tisztítsuk meg, vegyük le a tönköt és kenjük le olajjal őket.
  4. Ezután egy alumínium tálcában tegyük fel őket a grillre pirulni 10 percre.
  5. Közben a tönköt aprítsuk fel és keverjük össze a felaprított hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, sóval, zsemlemorzsával és liszttel.
  6. Amikor a gomba már megpuhult, adjuk hozzá a fésűkagylót és öntsük rájuk a bort.
  7. Ezután szórjuk meg a korábban elkészített zsemlemorzsás keverékkel.
  8. Végül locsoljuk meg a maradék olajjal.
  9. Süssük így az egészet 20 percig vagy amíg elkészül.