Pillanatok alatt elkészül ez az előétel, ami tökéletes partikhoz.

Fésűkagyló japán szósszal

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Fésűkagyló japán szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 10 db fésűhagyló
  • 10 db csemege uborka
  • 2 ek szójaszósz
  • fél kk citromhéj
  • 1 kk szezámolaj
  • ízlés szerint wasabi
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Fűtsük fel a grillt.
  2. A fésűkagylókat húzzuk nyársra egyesével, majd mindegyik nyársra húzzunk egy csemege uborkát vagy egy pici savanyított dinnyét.
  3. A szójaszószt, a reszelt citromhéjat, a szezámolajat és a wasabit keverjük össze.
  4. A fésűkagylót kenjük le olajjal és süssük maximum 3 percig őket, majd azonnal vegyük le.
  5. A mártogatós szósszal együtt kínáljuk!