Elegáns előétel fésűkagylóból mangó szósszal, amit pohárban tálalhatsz.

Fesűkagyló mangó szósszal

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Fesűkagyló mangó szósszal

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 kg fésűkagyló
  • 3 ek napraforógolaj
  • 1 db mangó
  • 1 ek gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek rizsecet
  • fél kk ázsiai chili
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • díszítéshez menta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A fésűkagylókat mossuk meg, törüljük szárazra és (ha kell) tisztítsuk meg.
  3. Öntsük a kagylókra egy evőkanál olajat és forgassuk meg az egészet, hogy mindenhol bevonja az olaj a kagylókat.
  4. Egy aprítóba tegyük bele a megtisztított és kisebb darabokra vágott mangót, a reszelt gyömbért, a fokhagymát és a rizsecetet.
  5. Adjuk hozzá a maradék olajat, a chili szószt és sózzuk, borsozzuk az egészet.
  6. Pürésítsük össze a szósz alapanyagait, és öntsük poharakba.
  7. A meleg grillre tegyük fel a kagylókat és oldalanként 1-2 perc alatt pirítsuk meg őket.
  8. Tegyünk 2-3 kagylót a mangó pürére és szórjuk meg mentalevelekkel!