- írta: Peitli Csilla
Nagyon egyszerű recept, amiből látványos előétel készülhet gyorsan.
Garnéla csípős mártogatóssal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 db garnéla
- 5 ek ketchup
- 1,5 ek torma
- 1 ek worchester szósz
- 1 kk tabasco
- fél db citrom leve és héja
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt.
- A garnélák páncélját nyissuk szét és távolítsuk el a vénákat.
- Sózzuk meg őket nagyvonalúan, majd mehetnek is fel a grillre, amíg ropogósra nem sül a páncéljuk és a húsuk szép rózsaszínre változik.
- Közben készítsük el a mártogatóst: ehhez egy edényben keverjük össze a ketchupöt, a kétféle csípős szósszal és a tormával. (Az ütős eredményért, használjunk frissen reszelt tormát.)
- Ezután reszeljük bele a citrom héját, majd a adjuk hozzá a levét is.
- A megsült garnélákat a csípős mártogatóssal együtt kínáljuk.