Nagyon egyszerű recept, amiből látványos előétel készülhet gyorsan.

Garnéla csípős mártogatóssal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Garnéla csípős mártogatóssal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db garnéla
  • 5 ek ketchup
  • 1,5 ek torma
  • 1 ek worchester szósz
  • 1 kk tabasco
  • fél db citrom leve és héja
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt.
  2. A garnélák páncélját nyissuk szét és távolítsuk el a vénákat.
  3. Sózzuk meg őket nagyvonalúan, majd mehetnek is fel a grillre, amíg ropogósra nem sül a páncéljuk és a húsuk szép rózsaszínre változik.
  4. Közben készítsük el a mártogatóst: ehhez egy edényben keverjük össze a ketchupöt, a kétféle csípős szósszal és a tormával. (Az ütős eredményért, használjunk frissen reszelt tormát.)
  5. Ezután reszeljük bele a citrom héját, majd a adjuk hozzá a levét is.
  6. A megsült garnélákat a csípős mártogatóssal együtt kínáljuk.