A rák egy gyorsan elkészíthető könnyű nyári étel. A chili és a fokhagyma nagyon jól párosul a rákkal, amit a zöldfűszerekkel gazdagított rub még magasabb szintre emel. Ezen felül, a chili fűszerességének köszönhetően a nagy melegben hűti is a szervezetet.

 

 

 

Chilis fokhagymás királyrák nyársak Broil King gázgrillben

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Chilis fokhagymás királyrák nyársak Broil King gázgrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 40 dkg királyrák
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 50 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék
  • 1 csomag madársaláta
  • 1 csomag saláta mix
  • 2 db paradicsom
  • 4 evőkanál kapor olaj

Elkészítés:

 

A nyársakat vízbe áztatom, így nem fognak megfeketedni sütés közben. A rákhoz elkészítem a pácot, amihez az olajat összekeverem a rubbal, hozzá adom a zúzott fokhagymát és a felvágott jalapeno paprikát. Alaposan elkeverem és 20 percre a rákokat a fűszeres olajba teszem.

A Broil King Imperialt 250 fokra fűtöm fel, közben a rákokat felszúrom a nyársakra. Amikor elérte a megfelelő hőfokot, oldalankét 1-2 percig sütöm.

Fontos, hogy amint a rák rózsaszínes lesz, kész is van. Nem szabad sokáig sütni, mert rágós és kemény lesz.

Salátával, citrommal, kapor olajjal tálalom.