Könnyű előétel, vagy akár fő fogásként is megállja a helyét egy kis tortilla ropogóssal. Ha a garnélát megfelelően készítjük el, egy igazán ízletes, puha és szaftos fogást kapunk.

 

 

 

Chilis lime-os garnéla kevert salátával Ofyr fatüzelésű grillen

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Chilis lime-os garnéla kevert salátával Ofyr fatüzelésű grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 16 db garnéla
  • 1 csomag saláta keverék
  • 150 g koktél paradicsom
  • 1 dl olíva olaj
  • 0.5 dl fehérbor ecet
  • 1.5 dl Szőlőmag olaj
  • 2 db piros chili
  • 3 db lime leve

Elkészítés:

 

Első lépésként elkészítem a pácot a rákhoz, amihez összekeverem a szőlőmag olajat, a limeok levét, és az apróra vágott chilit.

30 percre a pácba teszem a rákokat, amíg elkészítem a salátát is. A saláta keverékhez nem használok bonyolult öntetet, mert szeretném, ha kiemelné az öntet a zöldségek ízét, nem pedig elnyomná azokat. Az olíva olajat elkeverem a borecettel, majd tálalás előtt néhány perccel a salátát átforgatom vele.

A rákokat a felforrósodott Ofyron oldalanként 1-1.5 percig sütöm és forrón a salátára teszem, majd egy kevés füstölt Maldon sóval fűszerezem.