Chipotle ketchup

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Chipotle ketchup

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g barna cukor
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek rizsecet
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 60 g chipotle paprika

Elkészítés:

  1. A chipotle paprikát a szósszal együtt pürésítsd össze, majd egy szűrőn átréselve távolítsd el belőle a magokat.
  2. A közepes hőmérsékletre felmelegített grillre helyezz fel egy szószos edényt, majd öntsd bele az olajat.
  3. A felforrósított olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  4. Majd add hozzá a chipotle pürét, a hámozott és magozott paradicsomot, az ecetet, a cukrot és a fűszereket.
  5. Amikor elkezd forrni a keverék, vedd lejjebb a hőfokot, és sűrítsd be pár perc alatt a szószt.

Extra tippek:

  • A szósz korábban is elkészíthető, egy jól zárható edényben akár egy hónapig is eltartható.
  • A paradicsom hámozásához pár másodpercre mártsd lobogó vízbe az egész paradicsomokat. Ezután már könnyen lehúzhatod róluk a héjat.
  • Ha nem sikerül paradicsom szószban eltett chipotlét beszerezni, akkor adj sima paradicsompürét a ketchuphoz.