Fejedelmi grill reggeli

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Fejedelmi grill reggeli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 230 g kucsmagomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 11 db tojás
  • 2 marék bébi spenót
  • 1 db hagyma
  • 4 ek vaj
  • 2 kk só
  • 2 kk bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsd elő, majd tegyél fel rá egy öntöttvas serpenyőt.
  2. Amikor felmelegszik a serpenyő, olvassz fel benne két evőkanál vajat, majd add hozzá a felaprított gombát, hagymát és fokhagymát.
  3. Sózd és borsod a mennyiség felével, majd süsd az egészet 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
  4. Amíg ez sül, egy másik serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat alacsonyabb hőmérsékleten.
  5. Öntsd a serpenyőbe a felvert tojásokat és lassan, alacsony hőfokon süsd őket 8-10 percig. Időnként keverd meg, hogy egyenletesebben süljön. Ízesítsd a maradék sóval, borssal.
  6. Amikor elkezd megdermedni a tojás vedd le a tűzről, keverd bele a gomás keveréket és a spenótot, majd tedd vissza még egy percre, hogy a gomba is átmelegedhessen és a spenót kicsit megfonnyadjon.
  7. Ha ez is megvan, tálalhatod is a finom, egészséges és tartalmas reggelit.