Füstölt fokhagymás aioli

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Füstölt fokhagymás aioli

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 7 g só
  • 15 g rozmaring
  • 330 ml majonéz

Elkészítés:

  1. Közepes hőfokra felmelegített grillen süsd addig a héjától meg nem tisztított fokhagyma fejet, amíg teljesen megpuhul.

  2. Ezután a puha gerezdeket egy villa segítségével nyomd össze, majd add hozzá a sót, és keverd addig, míg egységes pasztát nem kapsz.

  3. Ezután add hozzá a felaprított rozmaringot és a majonézt.

  4. Egy zárható edényben tedd a hűtőbe és pihentesd felhasználás előtt legalább 2 órát.

Extra tippek:

  • A fokhagymát a héja nélkül is megsütheted, de a héja segít bent tartani az ízeket és kellemesebb aromára számíthatsz úgy.

  • Ha nem friss majonézt használsz, nagyobb adagot is készíthetsz, mert a hűtőben sokáig eláll az aioli.