- írta: Peitli Csilla
A grillezéshez és a grill vacsorához is jól esik egy finom ital, amihez az alapanyagokat akár a grillen is előkészítheted.
Grillezett ananászos limonádé
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 3 ek cukor
- 4 db citrom
- 1 l víz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk 1 cm-es vastag karikákra.
- Tegyük fel a gyümölcsöket a grillre és oldalanként 5-6 perc alatt karamellizáljuk meg.
- Az ananászokat tegyük félre, majd 8 dl meleg vízben oldjuk fel a cukrot.
- Az ananászt tegyük egy aprítóba, adjuk hozzá a négy citrom kifacsart levét és pürésítsük az egészet.
- Összekeverhetjük az ananászt a vízzel így is, de ha nem szeretnénk erős rostokat, akkor előtte át is szűrhetjük az ananászos pürét.
- Alaposan keverjük el az egészet és hígítsuk a maradék vízzel, ha szükséges. (Nyáron jéggel és menta levéllel kínáljuk.