A grillezéshez és a grill vacsorához is jól esik egy finom ital, amihez az alapanyagokat akár a grillen is előkészítheted.

Grillezett ananászos limonádé

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Grillezett ananászos limonádé

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 3 ek cukor
  • 4 db citrom
  • 1 l víz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk 1 cm-es vastag karikákra.
  3. Tegyük fel a gyümölcsöket a grillre és oldalanként 5-6 perc alatt karamellizáljuk meg.
  4. Az ananászokat tegyük félre, majd 8 dl meleg vízben oldjuk fel a cukrot.
  5. Az ananászt tegyük egy aprítóba, adjuk hozzá a négy citrom kifacsart levét és pürésítsük az egészet.
  6. Összekeverhetjük az ananászt a vízzel így is, de ha nem szeretnénk erős rostokat, akkor előtte át is szűrhetjük az ananászos pürét.
  7. Alaposan keverjük el az egészet és hígítsuk a maradék vízzel, ha szükséges. (Nyáron jéggel és menta levéllel kínáljuk.