Fordított barackos süti, ami a grillen is tökéletesre sül.

Grillezett barackos desszert

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 4

Grillezett barackos desszert

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db barack konzerv
  • 1 ek vaj
  • 1 ek barna cukor
  • 120 g kristálycukor
  • 60 ml tej
  • 60 ml olaj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 130 g liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.

  1. Egy kör alakú tűzálló tálat kenjünk ki a vajjal, majd szórjuk meg az alját a barna cukorral.
  2. Erre a cukorra helyezzük a félbevágott (vagy vékonyabbra darabolt) barackokat egy sorban.
  3. Egy másik edényben keverjük össze a cukrot a tejjel, az olajjal, a vaníliás cukorral és az egész tojással.
  4. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad, ezután szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót.
  5. Dolgozzuk össze a tésztát és öntsük a barackokra. Rendezzük el úgy a tésztát, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket.
  6. Egy alufólia tálcát töltsünk meg vízzel és tegyük fel a grillre, a faszén fölé, közvetlenül a rács alá, amin majd a sütemény sül.
  7. E fölé tegyük fel a süteményt és zárt tető alatt (nyitott szellőzőkkel) süssük a süteményt 40-45 percig.
  8. Amikor a közepébe szúrt tűre nem ragad tészta, le is vehetjük.
  9. Hagyjuk a formában kihűlni, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk fejre az edényt és szedjük ki a süteményt.
  10. Porcukorral megszórva, tejszínhabbal és akár fagylalttal is kínálhatjuk.