- írta: Peitli Csilla
Fordított barackos süti, ami a grillen is tökéletesre sül.
Grillezett barackos desszert
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db barack konzerv
- 1 ek vaj
- 1 ek barna cukor
- 120 g kristálycukor
- 60 ml tej
- 60 ml olaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 130 g liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy kör alakú tűzálló tálat kenjünk ki a vajjal, majd szórjuk meg az alját a barna cukorral.
- Erre a cukorra helyezzük a félbevágott (vagy vékonyabbra darabolt) barackokat egy sorban.
- Egy másik edényben keverjük össze a cukrot a tejjel, az olajjal, a vaníliás cukorral és az egész tojással.
- Addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad, ezután szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót.
- Dolgozzuk össze a tésztát és öntsük a barackokra. Rendezzük el úgy a tésztát, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket.
- Egy alufólia tálcát töltsünk meg vízzel és tegyük fel a grillre, a faszén fölé, közvetlenül a rács alá, amin majd a sütemény sül.
- E fölé tegyük fel a süteményt és zárt tető alatt (nyitott szellőzőkkel) süssük a süteményt 40-45 percig.
- Amikor a közepébe szúrt tűre nem ragad tészta, le is vehetjük.
- Hagyjuk a formában kihűlni, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk fejre az edényt és szedjük ki a süteményt.
- Porcukorral megszórva, tejszínhabbal és akár fagylalttal is kínálhatjuk.