- írta: Peitli Csilla
A nagy hőségben mindig a gyomorkímélő falatokat részesítem előnyben, úgyhogy következzen az egyik nagy nyári kedvencem.
Grillezett feketekagyló paradicsomos tagliatellével
írta: Tarsoly László
Hozzávalók:
- 0,5 kg fekete kagyló
- 15 dkg tagliatelle tészta
- 1 db paradicsom
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- 1,5 dl vaj - olvasztott
- 4 szál friss petrezselyem
- 1 dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db citrom
- 1 kávéskanál balzyamecet krém
- 3 g só
- 2 g bors - őrölt
Elkészítés:
Elkészítése rém egyszerű és nem igényel sok időt.
Az alaposan megmosott, megtisztított kagylókat,melyek még nincsenek kinyílva, helyezzük egy lukacsos edénybe,majd így ez mehet is az izzó parazsunk fölé 180 C-on 5 percre aztán pedig az olvasztott vajból, fokhagymából, petrezselyemből, sóból, borsból és 1 kávéskanálnyi balzsamecet krémből készített turmixunkat egy bárkanál segítségével helyezzük a már hőtől megnyílt puhatestűink házába és így még 5-7 percig hagyjuk őket sülni.
Közben a tésztánkat al dente-re(fogkemény-olaszul) főzzük és egy kiszedőkanál és egy húsvilla segítségével tányérunk közepére halmozunk, majd az olivaolajon pirított 1 fej vöröshagyma, paradicsom, vörösbor, só, bors és 2 gerezd fokhagymából álló szósszal lecsurgatjuk, majd a tetejére parmezánt hintünk. E halom köré pakoljuk a már felső házrészüktől megfosztott kagylóinkat.
Eszméletlenül finom étek, mely akár elő vagy főételként is az ízlelőbimbóink orgazmusát idézi elő.
Próbáljátok ki Ti is! Jó étvágyat és "élvezkedést" kívánok!