- írta: Peitli Csilla
A fésűkagyló egy nagyon érzékeny alapanyag, amit nem szabad túlsütni, de hatalmas előnye, hogy pillanatok alatt elkészül. A grillezett fésűkagyló igazi csemege, amit gyorsan tálalhatsz az éhes tömegnek.
Grillezett fésűkagyló mézes avokádó krémen tálalva
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 10 db fésűkagyló
- 1 db avokádó
- 1 kk mustár
- 1 kk méz
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 kk balzsamecet
- 1 ek bbq fűszerkeverék
Elkészítés:
Melegítsük elő a kamado grill közepes/magas hőfokra.
Készítsünk be egy öntöttvas lapot vagy serpenyőt, amin majd megsülnek a kagylók.
A halas BBQ fűszerkeverékkel ízesítsük a konyhakész kagylókat és a félbevágott avokádót is. (Ehhez kiválóan megy a Q-Nami fűszerkerverék.)
Az avokádókat ez után tegyük fel a grillre a vágott felükkel lefelé és pirítsuk meg pár perc alatt.
Közben a paprikákat vágjuk fel vékony csíkokra és tegyük jeges vízbe pihenni, amíg elkészül az étel.
Amikor az avokádó szépen megpirult, egy kanállal kaparjuk ki a húsát egy tálkába.
Villával (vagy aprítóval) törjük össze az avokádót és adjuk hozzá a mézet és a mustárt.
Ebbe is mehet egy pici a fűszerkeverékből és jó alaposan keverjük össze, hogy egy selymes krémet kapjunk.
Amíg pihennek az ízek, addig süssük meg a kagylókat. Az öntöttvas serpenyőt olajozzuk be és a forró olajra tegyük fel a kagylókat.
Süssük 1 percig őket és amikor szépen megpirult az aljuk, fordítsuk meg őket és jöhet az újabb 1 perces sütés.
Az avokádókrémből tegyünk a tányérra pici kupacokat, amelyek tetejére jöhet a kagyló. A kagylóra tegyünk pár szálat a paprikából és végül locsoljuk meg az egészet egy kevés balzsamecettel.