- írta: Bácsalmási Katalin
A tofu egészséges és ásványi anyagokban gazdag, de önmagában nincs intenzív íze. Egy jó páccal viszont finom főétel varázsolható belőle.
Grillezett tofu juharsziruppal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db tofu
- 60 ml citrom lé
- 2 ek juharszirup
- 2 ek szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek szezámmag
- 1 kk szezámolaj
Elkészítés:
- A kemény tofut vegyük ki a zacskójából és csöpögtessük le. Ezután még egy nehezebb tárgyat helyezzünk rá, hogy kipréseljünk belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudunk, hogy szépen felszívja majd a pácot.
- Amíg csöpög a tofu, egy kisebb tálkában keverjük össze a citromlét, a juharszirupot, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát és a szezámolajat. Végül jöhet bele a (lehetőleg pirított) szezámmag is.
- A tofut vágjuk fel tetszőlegesen: 1 cm-es szeletekre, hasábokra vagy akár falatnyi kockákra.
- Tegyük őket a pácba és jól forgassuk össze az egészet, majd hagyjuk pihenni 20 percig, amíg felmelegítjük a grillt.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Egy grill lapra vagy egy serpenyőbe tegyük bele a tofukat és oldalanként 3 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Rizzsel, vagy előételként önmagában kínáljuk.