A tofu egészséges és ásványi anyagokban gazdag, de önmagában nincs intenzív íze. Egy jó páccal viszont finom főétel varázsolható belőle.

Grillezett tofu juharsziruppal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett tofu juharsziruppal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db tofu
  • 60 ml citrom lé
  • 2 ek juharszirup
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szezámmag
  • 1 kk szezámolaj

Elkészítés:

  1. A kemény tofut vegyük ki a zacskójából és csöpögtessük le. Ezután még egy nehezebb tárgyat helyezzünk rá, hogy kipréseljünk belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudunk, hogy szépen felszívja majd a pácot.
  2. Amíg csöpög a tofu, egy kisebb tálkában keverjük össze a citromlét, a juharszirupot, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát és a szezámolajat. Végül jöhet bele a (lehetőleg pirított) szezámmag is.
  3. A tofut vágjuk fel tetszőlegesen: 1 cm-es szeletekre, hasábokra vagy akár falatnyi kockákra.
  4. Tegyük őket a pácba és jól forgassuk össze az egészet, majd hagyjuk pihenni 20 percig, amíg felmelegítjük a grillt.
  5. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  6. Egy grill lapra vagy egy serpenyőbe tegyük bele a tofukat és oldalanként 3 perc alatt pirítsuk meg őket.
  7. Rizzsel, vagy előételként önmagában kínáljuk.