Gyors vegetáriánus fogás a grillről, ami karakteres pikáns ízét a koreai paprika pasztának köszönheti.

Grillezett tofu pikánsan

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett tofu pikánsan

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 400 g tofu
  • 2,5 ek szójaszósz
  • 1 ek cukor
  • 1 ek koreai paprikapaszta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél ek szezámolaj
  • 1 kk gyömbér
  • 1 kk szezámmag
  • 4 ek olaj
  • 1 db újhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a szójaszószt a cukorral, a paprikapasztával, a zúzott fokhagymával, a szelelt gyömbérrel, a szezámolajjal és a szezámmaggal.
  3. A tofut szeleteljük fel 8 vékony szeletre és itassuk le róla a nedvességet, amennyire csak tudjuk.
  4. A grillen melegítsük fel az öntöttvas lapot (vagy serpenyőt) és öntsük rá az olajat.
  5. Tegyük fel a tofu szeleteket és oldalanként 8 perc alatt süssük ropogósra.
  6. Tálaláskor kanalazzunk rájuk bőven a korábban elkészített szószból és szórjuk meg az egészet a karikákra vágott újhagymával.
  7. Rizzsel vagy pirított zöldségekkel kínáljuk.