- írta: Peitli Csilla
Gyors vegetáriánus fogás a grillről, ami karakteres pikáns ízét a koreai paprika pasztának köszönheti.
Grillezett tofu pikánsan
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 400 g tofu
- 2,5 ek szójaszósz
- 1 ek cukor
- 1 ek koreai paprikapaszta
- 1 gerezd fokhagyma
- fél ek szezámolaj
- 1 kk gyömbér
- 1 kk szezámmag
- 4 ek olaj
- 1 db újhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a szójaszószt a cukorral, a paprikapasztával, a zúzott fokhagymával, a szelelt gyömbérrel, a szezámolajjal és a szezámmaggal.
- A tofut szeleteljük fel 8 vékony szeletre és itassuk le róla a nedvességet, amennyire csak tudjuk.
- A grillen melegítsük fel az öntöttvas lapot (vagy serpenyőt) és öntsük rá az olajat.
- Tegyük fel a tofu szeleteket és oldalanként 8 perc alatt süssük ropogósra.
- Tálaláskor kanalazzunk rájuk bőven a korábban elkészített szószból és szórjuk meg az egészet a karikákra vágott újhagymával.
- Rizzsel vagy pirított zöldségekkel kínáljuk.