- írta: Peitli Csilla
Lassan sült malacpofa ravioli, vajtök krémmel!
Lassan sült malacpofa-batyu grillen, vajtökkel
írta: Ács Ferenc
Hozzávalók:
- 1 Kg Malacpofa
- 20 dkg Só
- 1 kg Liszt
- 10 Db Tojás
- 2 kg Vajtök
- 30 dkg vaj
- 1 liter tejszín
- 10 dkg Reszelt parmezán
Elkészítés:
A malacpofát 5%-os sóoldatba tesszük 1 órára.
Lecsepegtetjük, és alufóliába csomagoljuk egyenként.
100-120 fok között tartjuk a grillt, és 6 órát sütjük.
Kicsomagoljuk, egy hőálló tálba helyezzük, szálaira tépkedve.
Ha már éppen csak parázslik a faszén, bükkfaforgácsot szórunk rá, és fél órára visszatesszük a tépett húst.
Lisztből és tojásból tésztát gyúrunk és kinyújtjuk.
Megtöltjük a pofával, és raviolit formázunk belőle.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, ezután habos vajjal locsolgatva serpenyőben megpirítjuk.
A tököt a vajban szeletelve megpirítjuk, felöntjük tejszínnel, és puhára főzzük. Sóval, és ízlés szerint ecettel ízesítjük, majd pürésítjük.
Tálalásnál reszelt parmezánt szórunk rá!
Jó étvágyat hozzá!