- írta: Peitli Csilla
Öntet cézár salátához
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 g szardínia
- 110 g parmezán
- 5 g só
- 5 g bors
- 2 db tojás
- 90 ml balzsamecet
- 45 ml citromlé
- 5 ml worchester szósz
- 550 ml olívaolaj
- 10 ml mustár
Elkészítés:
A nagy adag salátaöntet elkészítéséhez először is össze kell darálni a fokhagymát. A gerezdeket tedd egy aprítóba és vágd őket nagyon apróra.
Amikor ez megvan, add hozzá a szardíniát és a tojásokat, majd dolgozd össze őket 30 másodperc alatt.
Ezután mehet az aprítóba a balzsamecet, a citromlé, a Worcestershire szósz, a mustár és a reszelt parmezán.
Amikor ezeket is jól beledolgoztad a szószba, jöhet az olaj. Az olaj hozzáadásakor ne állítsd le a gépet, folyamatosan keverd a szószt, amíg vékony sugárban hozzácsorgatod az olajat.
Ha elérted a krémes, egynemű állagot, akkor a sóval, borssal ízesítsd a szószt és már tálalhatod is.
Extra tippek:
A friss tojás miatt a szósz nem tartható el sokáig, hűtőben tárolva is egy-két nap alatt érdemes elfogyasztani.
Ha nincs olyan aprítód, amibe menet közben tudsz olajat önteni, próbáld ki a turmixgépet erre a célra, vagy marad a kézi mixernél.
A Worcestershire szósz helyett tehetsz bele más csípős szószt is, de akár egy kis szójaszósszal is kiválthatod.