Ez a recept a legjobb példa arra, hogy a vegetáriánus fogásnak sem kell íztelennek lennie.

Sajttal és zöldfűszerekkel töltött gombafejek

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Sajttal és zöldfűszerekkel töltött gombafejek

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db gombafejek
  • 51 g zsemlemorzsa
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 1 ek friss rozmaring
  • 1 ek friss oreganó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 100 g cheddar sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A gombák szárát szedjük le és a zöldfűszerekkel, a fokhagymával, a zsemlemorzsával és a sóval, borssal tegyük egy aprítóba.
  3. Dolgozzuk össze az egészet, de nem kell nagyon apróra pépesíteni őket. (Ha szeretnénk bele egy kis csípőset is csempészni, itt az idő egy kevés erős paprikához.)
  4. A rácsokat olajozzuk le és a gomba kalapok között osszuk el a vajat.
  5. Tegyük fel a gombákat a grillre a vajas felükkel felfelé és süssük 4 percig, hogy megolvadjon a vaj.
  6. Ezután halmozzuk a gombákra a tölteléket és szórjuk meg sajttal őket.
  7. Zárt tető alatt süssük őket újabb 4-5 percig, hogy a sajt is megolvadhasson.
  8. Egy kis pihentetés után (hogy ne legyen túl forró a töltelék) tálaljuk előételként vagy rizs körettel főételként.