- írta: Peitli Csilla
Egy igazán tartalmas és laktató tésztaétel, amit tökéletes kiegészítője a kacsamellnek.
Tejszínes tagliatelle pirított gombával, kacsamellel Broil King Baron gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 2 db kacsamell
- 250 g tagliatelle tészta
- 1 fej hagyma
- 3 g fokhagyma
- 8 levél friss zsálya
- 3 db gomba
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 150 g parmezán sajt
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a zsályaleveleket megmosom. A gombát megpucolom és felszeletelem. A kacsamellek bőrét bekockázom, figyelve hogy a húst ne vágjam meg.
A grillt begyújtom és azonnal berakok egy öntöttvas serpenyőt, majd 250 fokra felmelegítem. A gombaszeleteket száraz serpenyőben megpirítom. Amikor megpirult, kiveszem a gomba szeleteket, olíva olajat öntök a serpenyőbe és megpirítom a zsályalevelekkel együtt. Ahogy megpirultak, felöntöm, a fehérborral hozzá adom a tejszínt és a parmezán sajtot. Hozzá keverem a kifőzött tésztát. A legjobb, friss tésztából készíteni.
A kacsamelleket a balu rubbal fűszerezem, majd magas hőfokon 2-2 percig sütöm oldalankén, aztán begyújtatlan gázégő fölé teszem további 10 percre.
A pirított gombával tálalom.