Nagyon fokhagymás steak, enyhe citrusos beütéssel, amitől kellemesen friss lesz az íze.

Fokhagymás steak

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Fokhagymás steak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db rib eye steak
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 2 kk Worcestershire szósz
  • 1,5 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. Egy mozsárban törjük össze a fokhagymát, adjuk hozzá a sót és a borsot és keverjük össze alaposan.
  3. Jöhet bele a citromlé, az olaj és a Worchestershire szósz.
  4. Ha a grill már meleg, mehet is fel a hús a rácsra.
  5. 5-7 perc alatt süssük készre a húsokat és sülés közben kenjük le párszor a fokhagymás keverékkel, de csak az utolsó pár percben, nehogy a fokhagyma megégjen.
  6. Friss zöldségekkel kínáljuk.