Az asztali OFYR Tablo'O-n igazi közösségi élmény lesz elkészíteni ezt az ételt, még fagyasztott alapanyagokból is.

Grillen készített dim sum, pirított zöldségekkel

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillen készített dim sum, pirított zöldségekkel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g töltött batyu
  • 1 dl dim sum szósz
  • 300 g cékla
  • 300 g répa
  • 3 db római saláta
  • 2 dl alaplé
  • 3 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A salátát vágjuk félbe.
  3. A répát és a céklát pucoljuk meg, majd főzzük őket, amíg kezdenek megpuhulni.
  4. Az alaplét öntsük egy öntöttvas edénybe, amit állítsunk a grill közepére.
  5. A bambusz párolóba vágjunk egy sütőpapírt és erre helyezzük fel a tészta batyukat.
  6. Amikor az alaplé elkezd forrni, tegyük felé a bambuszkosarat és pároljuk meg a tésztákat.
  7. Közben a zöldségeket vegyük ki a vízből, csöpögtessük le és a salátával együtt kenjük le minden olívaolajjal.
  8. A zöldségeket sózzuk és borsozzuk, majd tegyük fel a vaslapra és pirítsuk meg őket, amíg szép színt kapnak és teljesen megpuhulnak.
  9. Amikor elkészültek a tészta batyuk rögtön kínálhatjuk őket a pirított zöldségekkel és a mártogatóssal, de a lapos felüket meg is piríthatjuk egy kicsit előtte. Úgy talán még finomabb lesz.