A csirkéhez nagyon jól illenek a gyümölcsök, mint a barack vagy az ananász, hát még ha mindkettő a grillen készül.

Grillezett csirkemell ananásszal

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett csirkemell ananásszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 60 ml ananászlé
  • 2 ek sherry
  • 2 ek szójaszósz
  • negyed kk őrölt gyömbér
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 200 g ananász

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edényben keverjük össze az ananászlét a sherryvel, a szójaszósszal, az őrölt gyömbérrel és a sóval, borssal.
  2. Ebbe a pácba tegyük bele a csirkéket (egyben vagy már szeletre vágja) és pihentessük hűtőben 1-2 óráig.
  3. Közben melegítsük fel a grillt közepes hőfokra.
  4. Az ananász vágjuk hasábokra és grillezzük pár perc alatt meg. (Egy mézzel vagy juharsziruppal lekenhetjük, hogy még jobban kihozzuk az édes ízét.)
  5. Amikor a csirke is eleget pácolódott, tegyük fel a húst a grillre és oldalanként 5-7 perc alatt süssük készre.
  6. Rizzsel és a grillezett ananásszal tálaljuk.