A fahéj és a bourbon különleges ízhatást kölcsönöz ennek a grillezett lazacnak, ami ünnepi asztalok főfogása is lehet.

Grillezett lazac különleges ízekkel

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett lazac különleges ízekkel

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db lazacfilé
  • 1 ek tört fekete bors
  • 1 ek só
  • 2 marék fahéjas gabonapehely
  • 45 ml bourbon
  • 2,5 dl juharszirup
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek sriracha szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200°C-ra.
  2. A fahéjas gabonapelyhet (Cinnamon Toast Crunch) zúzzuk össze egy aprítóban.
  3. A lazacokat sózzuk, borsozzuk (a borsból vegyünk ki egy kiskanálnyit a szószhoz) és vágjuk fel őket egyenlő darabokra.
  4. A sütéshez használt cédrus lapokat  enyhén pörköljük meg a grillen, majd tegyük fel rájuk a lazacokat.
  5. Szórjuk meg a halakat a gabonapehely morzsákkal és süssük őket 20 percig.
  6. Közben keverjük össze egy kisebb tűzálló edényben a juharszirupot, a bourbont, a szójaszószt, a srirachát és a maradék borsot.
  7. Forraljuk fel ezt a keveréket és hagyjuk gyöngyözni 20 percig. Ezután tegyük félre hűlni. A szószt elkészíthetjük előre is, hogy legyen ideje kihűlni.
  8. Amikor a lazac elérte a kívánt puhaságot, vegyük le a grillről.
  9. Tálaláskor locsoljuk meg az édes, csípős bourbon szósszal és friss salátával, esetleg rizzsel kínáljuk.