Enyhén citrusos osztriga falatok, kaviárral és sonkával. Kiváló előétel nyárra és télre egyaránt.

Grillezett osztriga és kaviár falatok

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 0

Grillezett osztriga és kaviár falatok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db friss osztriga
  • 100 g pancetta sonka
  • 50 g hering kaviár
  • 1 db citrom
  • 3 szál friss petrezselyem
  • ízlés szerint tabasco

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
  2. Amikor már meleg a grillt, tegyük az osztrigákat, és zárt tető alatt grillezzük 5-7 percig.
  3. Amikor az összes osztriga kinyílt, levehetjük őket és tegyük fel sülni a vékony szeletekre vágott pancetta (sertés) sonkát).
  4. Az osztrigákat tegyük egy kínáló tálcára, majd tegyünk a tetejükre a sonkából és a kaviárból.
  5. Szórjuk meg a kis falatkákat aprított petrezselyemmel, majd locsoljuk meg a citrom felével.
  6. Azonnal tálalhatjuk is a maradék citrommal, és kínáljunk mellé Tabasco szószt!