A répa izgalmas alapanyag, aminek szuperül áll a grillezés. Ha többféle színes répával dolgozol, akkor még látványosabb lesz a végeredmény!

Grillezett répa a húsvéti bárány mellé

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Grillezett répa a húsvéti bárány mellé

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 10 db répa
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek barna cukor
  • fél kk friss rozmaring
  • fél gerezd fokhagyma
  • fél kk gyömbér
  • 4, maj ek napraforgó olaj
  • 1 szál újhagyma
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
  2. Egy nagyobb tálba keverjük össze a balzsamecetet a szójaszósszal, a cukorral, az aprított rozmaringgal, a vékony szeletekre vágott fokhagymával és a reszelt gyömbérrel.
  3. Adjunk hozzá 2 evőkanálnyi olajat is és alaposan keverjük össze.
  4. A répákat pucoljuk meg és kenjük le a maradék olajjal, majd sózzuk meg őket.
  5. Tegyük fel a grillre sülni a répákat 20-25 és gyakran forgassuk, hogy ne égjenek meg.
  6. Amikor már a villa könnyen  beleszúrható a répába, vegyük le a zöldséget a grillről és tegyük bele a korábban elkészített dresszingbe. Egy fogó segítségével óvatosan forgassuk meg, majd szedjük őket egy tálra.
  7. A karikára vágott újhagymával szórjuk meg és locsolhatunk még rá egy keveset a visszamaradt dresszingből.