Friss ízekkel, zöld színével igazi tavaszi köret, spárga és mozzarella sajt főszereplésével.

Grillezett spárga mozzarellával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett spárga mozzarellával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g spárga
  • 2 ek citromlé
  • 1 db shalottahagyma
  • 250 g mozzarella sajt
  • 60 ml olívaolaj
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 1 kk petrezselyem

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Tegyünk fel vizet forrni és 1 perc alatt blansírozzuk a megtisztított spárgákat a forró vízben.
  3. Vegyük ki a spárgákat és locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal.
  4. A spárgákat ezután tegyük fel a grillre és időnként forgatva pirítsuk meg őket 4 perc alatt.
  5. Közben szeleteljük fel a mozzarellát.
  6. Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlét, az apróra vágott hagymát és a petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk az egészet.
  7. Ezután öntsük hozzá a maradék olívaolajat és kész is a mártás.
  8. A grillen megpirult spárgákat osszuk szét a tányérokon, mindegyik tetejére tegyünk egy mozzarella szeletet, majd locsoljuk meg az imént elkészített mártással.