Az előételek és főételek mellett a desszert is készülhet a grillen. Ez különleges aromákat ad a süteménynek.
Cseresznyés pite a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 csomag linzer tészta
- 700 g cseresznye
- 100 g vaj
- 100 g nádcukor
- 100 g darált mandula
- 1 db tojás
- 500 g mascarpone
- 1 db citrom leve és héja
- 140 g porcukor
Elkészítés:
- A tésztát vegyük ki a csomagolásból, hogy egy kicsit melegedjen és könnyebb legyen majd formázni. Majd nyújtsuk ki 3 mm-esre.
- Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
- A cseresznyéket magozzuk ki.
- Egy aprítóban dolgozzuk össze a vajat, a nádcukrot, a darált mandulát és a tojást.
- A tésztát tegyük a pite formába és süssük lenyomtatva 20 percig.
- Ekkor vegyük le a tészta tetejéről azt, amivel lenyomtattuk és sütőpapír nélkül folytassuk a sütést még 10 percig.
- Ezután vegyük le újra a grillről és egyenlően terítsük el a tésztán a darált mandulás masszát.
- Süssük újabb 15 percig.
- Közben a mascarponét keverjük ki a citrom levével és héjával és a porcukorral.
- A kisült pitén terítsük el a mascarponés krémet, majd tegyük a tetejére a kimagozott cseresznyéket és azonnal tálalhatjuk is.