Télies desszert a grillről, ami percek alatt elkészül.

Fahéjas ananász falatkák

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Fahéjas ananász falatkák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 120 g barna cukor
  • 120 g vaj
  • 1 kk fahéj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az ananászt tisztítsuk meg és vágjuk fel hasábokra. (Ha konzerv ananászt használunk, akkor kevesebb cukrot tegyünk a szirupba, hiszen az eleve édes.)
  3. A vajat és a cukrot olvasszuk fel egy kicsit a mikróban, majd adjuk hozzá a fahéjat.
  4. Ezt az édes vajas szirupot vigyük fel ecsettel az ananász rudakra, majd mehetnek is a grillre.
  5. Az ananászokat süssük 7-10 percig a grillen.
  6. Időnként fordítsunk rajtuk egyet és kenjük le a sziruppal.
  7. Amikor szépen megpirultak, vegyük le és önmagában, tejszínhabbal, vaníliás mascarponés krémmel vagy esetleg fagylalttal kínáljuk.