Könnyen elkészíthető, hűsítő köret, amiben tombolnak a különböző ízek.
Grillezett ananász salsa
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 2 db őszibarack
- 1 db jalapeno
- fél db lila hagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 db lime leve
- 2 csipet só
- 2 ek friss koriander
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az ananászt vágjuk karikákra, a barackot meg félbe.
- Mindkét gyümölcsöt kenjük le egy kevés olajjal, majd mehetnek a grillre.
- Süssük őket addig, amíg megjelennek a grilljelek, majd vegyük is le őket és vágjuk fel falatnyi darabokra.
- Egy nagyobb tálba tegyük az aprított jalapenót, a kockákra vágott lila hagymát és a lime levét.
- Ehhez adjuk az ananászt és a barackot, majd ízesítsük sóval.
- Jól rázzuk össze, végül tálalás előtt szórjuk meg az aprított friss korianderrel.