Könnyen elkészíthető, hűsítő köret, amiben tombolnak a különböző ízek.

Grillezett ananász salsa

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett ananász salsa

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 2 db őszibarack
  • 1 db jalapeno
  • fél db lila hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db lime leve
  • 2 csipet só
  • 2 ek friss koriander

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az ananászt vágjuk karikákra, a barackot meg félbe.
  3. Mindkét gyümölcsöt kenjük le egy kevés olajjal, majd mehetnek a grillre.
  4. Süssük őket addig, amíg megjelennek a grilljelek, majd vegyük is le őket és vágjuk fel falatnyi darabokra.
  5. Egy nagyobb tálba tegyük az aprított jalapenót, a kockákra vágott lila hagymát és a lime levét.
  6. Ehhez adjuk az ananászt és a barackot, majd ízesítsük sóval.
  7. Jól rázzuk össze, végül tálalás előtt szórjuk meg az aprított friss korianderrel.