Grillezett füge mascarponéval

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Grillezett füge mascarponéval

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 12 db füge
  • 4 db nyárs
  • 100 g mascarpone
  • 20 g porcukor

Elkészítés:

 

  1. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Mosd meg, majd szárítsd meg a fügéket és végül vágd őket hosszában ketté.
  3. Három-három felet tűzz fel óvatosan a nyársakra, majd a gyümölcshúsos felületükkel lefelé helyezd őket fel a grillre.
  4. Két perc alatt megjelennek a grillcsíkok és már veheted is le őket a rácsról, nehogy túlsüljenek. Ezután hagyd őket kihűlni.
  5. A mascarponét közben keverd el a porcukorral, majd a kihűlt fügékre halmozva tálald desszertként a grillezett gyümölcsöt.

Extra tippek: 

  • Ehhez a recepthez kiválóan megy a csokoládé öntet. Akár bolti, akár házi csokiszószt használsz, semmiképpen nem csalódhatsz.
  • Ez a fűszerektől mentes, natúr recept izgalmasabbá tehető, ha a fügét sütés előtt megszórod fahéjjal vagy esetleg forralt boros fűszerkeverékkel. Ebben az esetben a főszerek előtt egy kis olajjal kend le a félbevágott fügéket.