Friss, gyümölcsös ízével ez a salsa minden grillezett húshoz, akár csípősebb páccal készült ételhez is kellemes köret.
Gyümölcs salsa grillezett húsokhoz
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db mangó
- 2 db barack
- fél db ananász
- 4 db paradicsom
- 1 db fehér hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 2 ek lime lé
- 1 kk só
- 2 ek cukor
- 180 ml víz
Elkészítés:
- A magnót, ananászt, barackot, paradicsomot, hagymát és a paprikát vágjuk apró, nagyjából egyforma darabokra.
- Egy nagyobb tálba keverjük őket össze, sózzuk, majd jöhet bele a zúzott fokhagyma és a japaleno darabok.
- A vizet és a lime lét keverjük össze.
- Oldjuk fel a cukrot a vízben, majd öntsük rá a jól összekevert salsára.
- Egy órát pihentessük tálalás előtt a hűtőben.