Az ősz ízei egyetlen tányéron. A grillezett alma és a saláta jól meg a sajtokhoz.

Őszi saláta grillezett almával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Őszi saláta grillezett almával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 marék pekán dió
  • 4 db alma
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 1 zacskó saláta mix
  • 85 g cheddar sajt
  • ízlés szerint vinaigrette mártás

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A pekán diókat tegyük egy száraz sütőlapra és 5-8 perc alatt pirítsuk illatosra. (Félidőtől már mozgassuk sűrűn, hogy ne égjen meg egyik oldalon sem.)
  3. Az almákat vágjuk félbe, szedjük ki a magházat és szeleteljük fel.
  4. Az alma szeleteket 2-3 perc alatt grillezzük meg mindkét oldalukon.
  5. Tányérokon osszuk szét a zöld salátát, a spenótot, az almát, a sajtot és a pekán diót.
  6. Tálalás előtt locsoljuk meg a kedvenc vinaigrette mártásunkkal.
  7. Cheddar helyett süthetünk a grillen camembert sajtot, hiszen az is remekül illik a gyümölcsös salátához.