Az ősz ízei egyetlen tányéron. A grillezett alma és a saláta jól meg a sajtokhoz.
Őszi saláta grillezett almával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 marék pekán dió
- 4 db alma
- 1 zacskó bébi spenót
- 1 zacskó saláta mix
- 85 g cheddar sajt
- ízlés szerint vinaigrette mártás
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A pekán diókat tegyük egy száraz sütőlapra és 5-8 perc alatt pirítsuk illatosra. (Félidőtől már mozgassuk sűrűn, hogy ne égjen meg egyik oldalon sem.)
- Az almákat vágjuk félbe, szedjük ki a magházat és szeleteljük fel.
- Az alma szeleteket 2-3 perc alatt grillezzük meg mindkét oldalukon.
- Tányérokon osszuk szét a zöld salátát, a spenótot, az almát, a sajtot és a pekán diót.
- Tálalás előtt locsoljuk meg a kedvenc vinaigrette mártásunkkal.
- Cheddar helyett süthetünk a grillen camembert sajtot, hiszen az is remekül illik a gyümölcsös salátához.