Aranydurbincs grillen, grillezett mediterrán burgonyával, ahogy egy profi készíti!
Aranydurbincs grillen, mediterrán burgonyával
írta: Thür Ádám
Hozzávalók:
- 1 db aranydurbincs
- 3 csipet só
- 3 ek repceolaj
- 1 kk frissen őrölt bors
- 2 db krumpli
- 1 kk friss majoránna
- 3 ek olajos aszalt paradicsom
- fél db citrom leve
- negyed db lime héja
- 1 csipet friss újhagyma
- fél kk savanyított gyömbér
- 1 ek extraszűz olívaolaj
- 1 marék friss zöldsaláta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 350 fokra.
- A halat tisztítsuk meg, vágjuk le az úszóit és irdaljuk be a farokúszót.
- A repceolajjal és 2 csipet sóval, valamint a bors felével ízesítsük a halat.
- Sós vízben főzzük elő a burgonyát majdnem készre.
- Ezután csöpögtessük le és tegyük alufóliára.
- A maradék sóval és a borssal ízesítsük a krumplit.
- Az olajban eltett aszalt paradicsomból három evőkanállal adagoljunk a krumplihoz (paradicsom és olaj is mehet bőven), pluszba egy kevés kapribogyót is adhatunk hozzá. Dolgozzuk össze, majd csomagoljuk be a fóliába és a citrommal meglocsolt hallal együtt tegyük fel a grillre.
- 2-4 perc után fordítsuk meg a halat és süssük újabb 2-4 percig a hal vastagságától függően.
- Tálaláskor a krumplihoz adjuk hozzá az újhagymát, a gyömbért és a salátát, majd ezt és a halat is locsoljuk meg az extra szűz olívaolajjal.
- Végül a lime levével ízesítsük a halat!