Egy igazán könnyű és gyors előétel készülhet fésűkagylóból, ízletes mártással. 

Grillezett fésűkagyló remoulade szósszal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 4

Grillezett fésűkagyló remoulade szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 16 db fésűkagyló
  • 60 ml majonéz
  • fél db hagyma
  • 1 kk kapribogyó
  • 1 kk mustár
  • 2 kk citromlé
  • 1 ek olaj
  • 1 kk borecet
  • 2 g paprika
  • fél kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A majonézt, a hagymát, a kapribogyót, a citromlét, a mustárt, az ecetet és a paprikát tegyük egy aprítóba és egy perc alatt készítsünk belőle sima, egynemű szószt.
  2. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a kagylót.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  4. Az előkészített kagylókról itassuk le a nedvességet amennyire csak tudjuk egy papírtörlővel.
  5. Kenjük le olajjal és sózzuk, borsozzuk.
  6. A felhevített grillre tegyük fel egyesével a kagylókat és süssük őket zárt tető alatt. 
  7. Két perc után fordítsuk meg és grillezzük őket újabb 90 másodpercig.
  8. Ezután vegyük le a grillről és pihentessük 1 percig, hogy elérje a tökéletes állagot.
  9. Tálaljuk azonnal a hűtőből kivett remoulade szósszal.