Egy igazán könnyű és gyors előétel készülhet fésűkagylóból, ízletes mártással.
Grillezett fésűkagyló remoulade szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 16 db fésűkagyló
- 60 ml majonéz
- fél db hagyma
- 1 kk kapribogyó
- 1 kk mustár
- 2 kk citromlé
- 1 ek olaj
- 1 kk borecet
- 2 g paprika
- fél kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- A majonézt, a hagymát, a kapribogyót, a citromlét, a mustárt, az ecetet és a paprikát tegyük egy aprítóba és egy perc alatt készítsünk belőle sima, egynemű szószt.
- Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a kagylót.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Az előkészített kagylókról itassuk le a nedvességet amennyire csak tudjuk egy papírtörlővel.
- Kenjük le olajjal és sózzuk, borsozzuk.
- A felhevített grillre tegyük fel egyesével a kagylókat és süssük őket zárt tető alatt.
- Két perc után fordítsuk meg és grillezzük őket újabb 90 másodpercig.
- Ezután vegyük le a grillről és pihentessük 1 percig, hogy elérje a tökéletes állagot.
- Tálaljuk azonnal a hűtőből kivett remoulade szósszal.