Aki szereti a kagylót az bátran próbálkozzon ezzel a recepttel. Rekord idő alatt nagy mennyiség is elkészíthető!
Grillezett kagyló, citromos, hagymás vajjal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 kg kagyló
- 120 g vaj
- fél db shallot hagyma
- 2 ek snidling
- 2 ek petrezselyem
- 2 ek citromhéj
- 2 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- A kagylókat mossuk meg és sikáljuk meg alaposan, majd bármiféle ízesítés nélkül, tegyük fel a grillre, közvetlenül a rácsokra.
- Forgatás nélkül, süssük a kagylókat 3-5 percig, amíg kinyílnak. Ami nem nyílt ki, azt dobjuk ki, mert nem ehető.
- Közben a vajat keverjük össze az apróra vágott hagymával, snidlinggel, petrezselyemmel.
- Adjuk hozzá a reszelt citrom héjat és jól keverjük össze.
- Végül sózzuk és borsozzuk.
- A megpirult kagylókat tegyük egy nagyobb edénybe és adjuk hozzá a vajas keveréket. Keverjük jól össze a kettőt, majd petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
+ A vajat akár egy-két nappal korábban is elkészíthetjük. A hűtőben eláll, amíg szükség lesz rá.