Aki szereti a kagylót az bátran próbálkozzon ezzel a recepttel. Rekord idő alatt nagy mennyiség is elkészíthető!

Grillezett kagyló, citromos, hagymás vajjal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett kagyló, citromos, hagymás vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 kg kagyló
  • 120 g vaj
  • fél db shallot hagyma
  • 2 ek snidling
  • 2 ek petrezselyem
  • 2 ek citromhéj
  • 2 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. A kagylókat mossuk meg és sikáljuk meg alaposan, majd bármiféle ízesítés nélkül, tegyük fel a grillre, közvetlenül a rácsokra.
  3. Forgatás nélkül, süssük a kagylókat 3-5 percig, amíg kinyílnak. Ami nem nyílt ki, azt dobjuk ki, mert nem ehető.
  4. Közben a vajat keverjük össze az apróra vágott hagymával, snidlinggel, petrezselyemmel.
  5. Adjuk hozzá a reszelt citrom héjat és jól keverjük össze.
  6. Végül sózzuk és borsozzuk.
  7. A megpirult kagylókat tegyük egy nagyobb edénybe és adjuk hozzá a vajas keveréket. Keverjük jól össze a kettőt, majd petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

+ A vajat akár egy-két nappal korábban is elkészíthetjük. A hűtőben eláll, amíg szükség lesz rá.