Nem kell tengerparti településre utazni, hogy isteni kagylót ehessen az ember. Ehhez ma már elég egy grill is, amelyek hamar elkészül a finom előétel. Főételnek is kiváló, de ebben az esetben érdemes megduplázni az adagot.

Grillezett kagyló paradicsomos szószban

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Grillezett kagyló paradicsomos szószban

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g kagyló
  • 4 db paradicsom
  • 2 db chili
  • 60 ml fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél db hagyma
  • negyed marék friss bazsalikom
  • negyed marék friss petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Elsőként készítsük el a paradicsomos szósz az oldalégőn. Ehhez melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, majd tegyük fel a hagymát és a paradicsomokat a rácsra.
  2. Amíg ezek sülnek és füstölődnek, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
  3. A grill levett hagymát aprítsuk fel, és pirítsuk meg az olajon az apróra vágott fokhagymával.
  4. Ezután jöhet bele a fmegtisztított kagyló, majd fedő alatt süssük egy kicsit, hogy kinyíljanak a kagylók.
  5. Amelyik nem nyílik ki, azt vegyük ki az ételből, mert ez azt jelenti, hogy fogyasztásra nem lennének alkalmasak.
  6. Adjuk a kagylóhoz a bort, és forraljuk fel az egészet.
  7. Most jöhetnek bele a felkockázott paradicsomok, a kimagozott és ugyancsak felkockázott chili valamint a fűszerek. Ne hagyjuk ki az ízlésünknek megfelelő sót és borsot sem.
  8. Hevítsük még egyszer forrásig, és tulajdonképpen kész is van az étel.
  9. Egy nagy közös tálban, köretként pirított fokhagymás kenyérrel tálaljuk.