Nem kell tengerparti településre utazni, hogy isteni kagylót ehessen az ember. Ehhez ma már elég egy grill is, amelyek hamar elkészül a finom előétel. Főételnek is kiváló, de ebben az esetben érdemes megduplázni az adagot.
Grillezett kagyló paradicsomos szószban
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g kagyló
- 4 db paradicsom
- 2 db chili
- 60 ml fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- fél db hagyma
- negyed marék friss bazsalikom
- negyed marék friss petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Elsőként készítsük el a paradicsomos szósz az oldalégőn. Ehhez melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, majd tegyük fel a hagymát és a paradicsomokat a rácsra.
- Amíg ezek sülnek és füstölődnek, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
- A grill levett hagymát aprítsuk fel, és pirítsuk meg az olajon az apróra vágott fokhagymával.
- Ezután jöhet bele a fmegtisztított kagyló, majd fedő alatt süssük egy kicsit, hogy kinyíljanak a kagylók.
- Amelyik nem nyílik ki, azt vegyük ki az ételből, mert ez azt jelenti, hogy fogyasztásra nem lennének alkalmasak.
- Adjuk a kagylóhoz a bort, és forraljuk fel az egészet.
- Most jöhetnek bele a felkockázott paradicsomok, a kimagozott és ugyancsak felkockázott chili valamint a fűszerek. Ne hagyjuk ki az ízlésünknek megfelelő sót és borsot sem.
- Hevítsük még egyszer forrásig, és tulajdonképpen kész is van az étel.
- Egy nagy közös tálban, köretként pirított fokhagymás kenyérrel tálaljuk.