Egzotikus ízek a kerti grillről. A kókusz és curry domináns ízei uralják a keleties beütésű garnéla receptet, ami különleges alkalmakra is bátran készíthető. Rizzsel, chutney-val vagy zöld körettel tálalható.

Grillezett kókuszos rák

Elkészítési idő: pihentetés +15 perc
Nehézség: 3

Grillezett kókuszos rák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g garnélarák
  • 120 ml kókusztej
  • 2 ek curry por
  • 200 g kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. Első lépésben a sűrű, krémes állagú kókusztejet (konzervben kapható) keverjük össze a curry porral.
  2. Töltsük egy zacskóba a keveréket, majd adjuk hozzá a tisztított garnélákat és rázzuk össze az egészet. Ha meggyőződtünk róla, hogy a rákot mindenhol éri a pác, zárjuk le a zacskót és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. Közben melegítsük elő a grill közepes hőfokra, és egy kis tálkába tegyük ki a kókuszreszeléket.
  4. A 30 perc leteltével vegyük ki a rákokat a pácból és forgassuk bele a kókuszreszelékbe. Egy tálra halmozzuk őket, és mielőtt a rácsra tennénk egy olaj szprével kissé olajozzuk be.
  5. A grillen egyszer megforgatva, 8-10 perc alatt süssük aranybarnára, majd lehetőség szerint azonnal tálaljuk.