Tonhal steak bazsalikomos pesztóval, ha valami frissre és ízletesre vágysz.
Grillezett tonhal bazsalikomos pesztóval
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db tonhal steak
- 180 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 marék friss bazsalikom
- 60 g pirított fenyőmag
- 50 g parmezán sajt
- 2 ek citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Mindkét oldalon kenjük le a steakeket olajjal, majd sózzuk, borsozzuk őket.
- Tegyük fel a tonhalat a grillre és oldalanként 2 perc alatt pirítsuk őket. Ekkor lesz rare, ha ennél jobban át szeretnénk sütni, akkor adjunk a sütési időhöz 2-3 percet oldalanként.
- Vegyük le a grillről, és hagyjuk pihenni.
- Közben egy aprítóba tegyük bele a fokhagymát, a bazsalikom leveleket, a fenyőmagot és sót, borsot ízlés szerint.
- Aprítsuk fel pár pulzálással nagyjából az egészet, majd jöhet bele az olaj.
- Dolgozzuk össze addig, amíg nagyjából egynemű pesztót kapunk.
- Amikor elkészültünk a pesztóval tegyük egy kisebb tálkába és keverjük bele a parmezán sajtot.
- A (szeletelt) tonhalat saláta mellé tálaljuk, szedjünk rá a pesztóból, végül locsoljuk meg a citromlével.