Tonhal steak bazsalikomos pesztóval, ha valami frissre és ízletesre vágysz.

Grillezett tonhal bazsalikomos pesztóval

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett tonhal bazsalikomos pesztóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db tonhal steak
  • 180 ml olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék friss bazsalikom
  • 60 g pirított fenyőmag
  • 50 g parmezán sajt
  • 2 ek citromlé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Mindkét oldalon kenjük le a steakeket olajjal, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  3. Tegyük fel a tonhalat a grillre és oldalanként 2 perc alatt pirítsuk őket. Ekkor lesz rare, ha ennél jobban át szeretnénk sütni, akkor adjunk a sütési időhöz 2-3 percet oldalanként.
  4. Vegyük le a grillről, és hagyjuk pihenni.
  5. Közben egy aprítóba tegyük bele a fokhagymát, a bazsalikom leveleket, a fenyőmagot és sót, borsot ízlés szerint.
  6. Aprítsuk fel pár pulzálással nagyjából az egészet, majd jöhet bele az olaj.
  7. Dolgozzuk össze addig, amíg nagyjából egynemű pesztót kapunk.
  8. Amikor elkészültünk a pesztóval tegyük egy kisebb tálkába és keverjük bele a parmezán sajtot.
  9. A (szeletelt) tonhalat saláta mellé tálaljuk, szedjünk rá a pesztóból, végül locsoljuk meg a citromlével.