Fél óra alatt elkészíthető ez az egészséges vacsora, ami nem terheli a gyomrot. Őszi gyors grillezéshez tökéletes választás, és a szőlővel még az évszak gyümölcsei is fetűnnek az ételben.

Grillezett tonhal szőlő salsával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett tonhal szőlő salsával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 marék szőlő
  • 1 db hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 szelet tonhal steak
  • 60 ml citromlé
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 1 ek kapribogyó
  • 3 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze a lecsöpögtetett és kisebbre vágott kapribogyót, az aprított hagymát és petrezselymet, valamint az olajat. Sózzuk és borsozzuk a keveréket, majd tegyük félre.
  3. A tonhal steakeket kenjük le a citromlével, ezt is sózzuk, borsozzuk, és tegyük fel a grillre.
  4. Az enyhén leolajozott rácsokon süssük 2-3 percig oldalanként. Nem baj, ha a belseje még nyers marad.
  5. A szőlővel és a kapribogyós öntettel tálaljuk.