Fél óra alatt elkészíthető ez az egészséges vacsora, ami nem terheli a gyomrot. Őszi gyors grillezéshez tökéletes választás, és a szőlővel még az évszak gyümölcsei is fetűnnek az ételben.
Grillezett tonhal szőlő salsával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 marék szőlő
- 1 db hagyma
- 1 ek olívaolaj
- 4 szelet tonhal steak
- 60 ml citromlé
- 2 ek friss petrezselyem
- 1 ek kapribogyó
- 3 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a lecsöpögtetett és kisebbre vágott kapribogyót, az aprított hagymát és petrezselymet, valamint az olajat. Sózzuk és borsozzuk a keveréket, majd tegyük félre.
- A tonhal steakeket kenjük le a citromlével, ezt is sózzuk, borsozzuk, és tegyük fel a grillre.
- Az enyhén leolajozott rácsokon süssük 2-3 percig oldalanként. Nem baj, ha a belseje még nyers marad.
- A szőlővel és a kapribogyós öntettel tálaljuk.