Kemencében is készíthetsz szép grilljelekkel ellátott steaket, csak egy rács kell hozzá!

Tonhal steak pirított paprika szósszal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Tonhal steak pirított paprika szósszal

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 db tonhal steak
  • 4 szelet kenyér
  • 500 g piros paprika
  • 120 g olívaolaj
  • 70 g mandula
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 db citrom
  • fél marék petrezselyem

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kemencét, és amikor már izzik a faszén, terítsük szét. Erre tegyünk rá egy rácsot és várjunk, hogy felforrósodjon.
  2. Amikor a rács már forró, mehetnek fel a tonhal szeletek és az olajjal lekent paprikák, kenyerek.
  3. A paprikákat és a kenyereket süssük, amíg szépen meg nem pirulnak. a tonhalakat pedig süssük oldalanként 5 percig.
  4. Ezután a halat vegyük le, sózzuk meg és hagyjuk hűlni.
  5. A paprikát fosszuk meg a magoktól és a szártól, majd tegyük egy aprítóba.
  6. Adjuk mellé a mandulát, a fokhagymát, fél kiskanál sót, a petrezselymet, a citrom levét és az olajat.
  7. Dolgozzuk össze egy sűrű szósszá és a pirított kenyérrel s a paprikás szósszal együtt kínáljuk.