Kemencében is készíthetsz szép grilljelekkel ellátott steaket, csak egy rács kell hozzá!
Tonhal steak pirított paprika szósszal
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 4 db tonhal steak
- 4 szelet kenyér
- 500 g piros paprika
- 120 g olívaolaj
- 70 g mandula
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 db citrom
- fél marék petrezselyem
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kemencét, és amikor már izzik a faszén, terítsük szét. Erre tegyünk rá egy rácsot és várjunk, hogy felforrósodjon.
- Amikor a rács már forró, mehetnek fel a tonhal szeletek és az olajjal lekent paprikák, kenyerek.
- A paprikákat és a kenyereket süssük, amíg szépen meg nem pirulnak. a tonhalakat pedig süssük oldalanként 5 percig.
- Ezután a halat vegyük le, sózzuk meg és hagyjuk hűlni.
- A paprikát fosszuk meg a magoktól és a szártól, majd tegyük egy aprítóba.
- Adjuk mellé a mandulát, a fokhagymát, fél kiskanál sót, a petrezselymet, a citrom levét és az olajat.
- Dolgozzuk össze egy sűrű szósszá és a pirított kenyérrel s a paprikás szósszal együtt kínáljuk.