Grillezett békacomb

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett békacomb

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 kg békacomb
  • 1 db hagyma
  • 60 ml olaj
  • 15 ml mustár
  • 5 g só
  • 2 g bazsalikom
  • 40 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom - leve, héja
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. Készíts pácot, amihez először is egy aprítóban vágd össze a hagymát és a petrezselymet, majd ezt keverd el az olajjal, a sóval, a mustárral és egy citrom héjával és levével. Ha ez megvan tedd félre, felhasználásig.

  2. Közben készítsd elő a békacombokat. A megtisztított combokat egy rétegben fektesd le egy magasabb falú edénybe, majd öntsd rá a pácot, és pihentesd az ételt 3 óráig.

  3. Amíg pihen a comb, készítsd elő a grillt közepes hőfokra.

  4. Sütés előtt itasd le a felesleges szószt a békacombokról, majd helyezd őket közvetlenül a rácsra és csukott tető alatt süsd őket 3 percig.

  5. Ekkor fordítsd meg a húsokat, és a másik oldalt is grillezd 3 percig.

  6. Ha a húsok szépen kifehérednek és könnyen le is válnak a csontról, kész is vagy.

  7. A megmaradt szószt főzd fel a vajjal és a zúzott fokhagymával, majd tálaláskor ezzel locsold meg a combokat.

Extra tippek:

  • Pácolás közben egyszer megfordíthatod a combokat, hogy mindenhol egyenletesen vegyék fel a pácot. Ehhez használj fogót vagy pálcikákat, úgy nem sérted fel a gyenge húst.

  • Sütés előtt közvetlenül érdemes kicsit beolajozni a rácsokat, hogy biztosan ne ragadjon oda a hús.