- írta: Peitli Csilla
A házi szósz hozzáadásával lesz igazán különleges ez a fogás, amit nem bonyolult megcsinálni. Ráadásul az ízlésednek megfelelően alakíthatod is a szósz ízvilágát.
Grillezett borda házi szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db borda
- 1 üveg chili szósz
- 60 ml almaecet
- 2 ek worchester szósz
- 1 ek mézes mustár
- fél ek zellersó
- 1 gerezd fokahgyma
- fél kk bors
- 1 ek méz
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő alacsony/közepes hőfokra.
- Egy tálcában tegyük fel a bordát egészben sülni, amíg megpuhul. Zárt tető alatt nagyjából 1 órát grillezzük.
- Közben az oldalégőn készítsük el a szószt. A chili szószt keverjük össze az ecettel, a worchester szósszal, a mustárral, a mézzel, a zeller sóval, a borssal és az apróra vágott fokhagymával.
- Forraljuk fel a szószt, majd amikor elkezd forrni, vegyük lejjebb a hőfokot és kis lángon főzzük 5 percig, hogy besűrűsödjön.
- Amikor elkészült a borda, vegyük feljebb a hőfokot közepesre és süssük 15 percig.
- A szósz felét tegyük félre a tálaláshoz, a másik felével pedig kenjük le bőségesen a bordákat és süssük újabb 10 percig.
- Félidőben kenjük le még egyszer szósszal a húst, majd pihentessük tálalás előtt.