A házi szósz hozzáadásával lesz igazán különleges ez a fogás, amit nem bonyolult megcsinálni. Ráadásul az ízlésednek megfelelően alakíthatod is a szósz ízvilágát.

Grillezett borda házi szósszal

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: 4

Grillezett borda házi szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db borda
  • 1 üveg chili szósz
  • 60 ml almaecet
  • 2 ek worchester szósz
  • 1 ek mézes mustár
  • fél ek zellersó
  • 1 gerezd fokahgyma
  • fél kk bors
  • 1 ek méz

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő alacsony/közepes hőfokra.
  2. Egy tálcában tegyük fel a bordát egészben sülni, amíg megpuhul. Zárt tető alatt nagyjából 1 órát grillezzük.
  3. Közben az oldalégőn készítsük el a szószt. A chili szószt keverjük össze az ecettel, a worchester szósszal, a mustárral, a mézzel, a zeller sóval, a borssal és az apróra vágott fokhagymával.
  4. Forraljuk fel a szószt, majd amikor elkezd forrni, vegyük lejjebb a hőfokot és kis lángon főzzük 5 percig, hogy besűrűsödjön.
  5. Amikor elkészült a borda, vegyük feljebb a hőfokot közepesre és süssük 15 percig.
  6. A szósz felét tegyük félre a tálaláshoz, a másik felével pedig kenjük le bőségesen a bordákat és süssük újabb 10 percig.
  7. Félidőben kenjük le még egyszer szósszal a húst, majd pihentessük tálalás előtt.