Az egyik legismertebb utcai étel, amely laktató, ízletes és rengeteg zöldséggel az igazi! Készítsd el otthon a saját ízlésed szerint.

Grillezett gyros hús

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Grillezett gyros hús

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek cukor
  • 1 ek mustár
  • fél kk gyömbérpor
  • fél kk bors
  • 1 kk piros paprika
  • 100 ml szójaszósz
  • 60 ml víz

Elkészítés:

  1. Egy aprítóba tegyük bele a hagymát, a fokhagymát, a cukrot, a mustárt, a gyömbérport, a borsot és a pirospaprikát (aki szereti a csípőset, cayenne borsot is használhat).
  2. Aprítsuk össze az egészet, amíg a hagymából is csak egészen kis darabok nem lesznek.
  3. Ekkor öntsük hozzá a vizet és a szójaszószt, majd keverjük el alaposan az egészet!
  4. A húst vágjuk fel apró csíkokra és öntsük le a páccal. Hűtőben érleljük, amíg sütésre nem kerül sor. (1-2 óra kifejezetten jót tesz neki.)
  5. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. Vegyük ki a húst a pácból és csöpögtessük le.
  7. Tegyük fel a húst a grillre és zárt tető mellett süssük 20 percig. 
  8. Sok-sok zöldséggel, tejfölös saláta öntettel és pitával, esetleg sült krumplival kínáljuk.

 + Gyorsabban elkészül és egészségesebb lesz a végeredmény, ha marhahús helyett csirkét használunk. Ebben az esetben a pácidő is lerövidülhet 30 percre.