A paradicsomos húsgolyóról elsőre talán nem a grillezés ugrik be, pedig grillen is elkészíthető és a különleges füstös aromáktól még finomabb lesz az ebből készült szendvics.

Húsgolyós szendvics

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Húsgolyós szendvics

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 250 g olasz kolbász
  • 2 ek olasz petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 g prézli
  • 1 db tojás
  • 150 g parmezán sajt
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 750 ml paradicsom szósz
  • 6 db molnárka
  • 4 ek olívaolaj
  • 230 g mozzarella

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A darált húst és a kibontott kolbász húst tegyük egy tálba és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a prézlit, a tojást, a parmezánt és a sót, borsot.
  3. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a masszát, majd készítsünk belőlük húsgolyókat.
  4. Vegyünk elő egy tűzálló tálat és abba öntsük bele a paradicsom szószt (használhatunk előre bekevert bolognai szószt is az intenzívebb ízekért) és adjuk hozzá a húsgolyókat. 
  5. A tálat tegyük fel a grillre és figyeljük, amíg forrni nem kezd a szósz.
  6. Ekkor zárjuk le a grill tegyünk tegyünk rá fedőt és zárjuk le a grill fedelét is, majd hagyjuk forrni sülni 10 percig.
  7. Ezután folytassuk a sütést fedő nélkül, további 10 percig.
  8. A molnárkákat vágjuk ketté és kenjük le a vágott felüket olívaolajjal.
  9. Pirítsuk meg őket a grillen, amikor már a sütés vége felé járunk.
  10. Végül halmozzuk a paradicsomos húsgolyókat a szendvicsekbe, tegyünk rájuk mozzarellát és tegyük vissza a grillre őket, épp csak annyi ideig, hogy a sajt megolvadjon.