A paradicsomos húsgolyóról elsőre talán nem a grillezés ugrik be, pedig grillen is elkészíthető és a különleges füstös aromáktól még finomabb lesz az ebből készült szendvics.
Húsgolyós szendvics
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 250 g olasz kolbász
- 2 ek olasz petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g prézli
- 1 db tojás
- 150 g parmezán sajt
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 750 ml paradicsom szósz
- 6 db molnárka
- 4 ek olívaolaj
- 230 g mozzarella
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A darált húst és a kibontott kolbász húst tegyük egy tálba és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a prézlit, a tojást, a parmezánt és a sót, borsot.
- Gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a masszát, majd készítsünk belőlük húsgolyókat.
- Vegyünk elő egy tűzálló tálat és abba öntsük bele a paradicsom szószt (használhatunk előre bekevert bolognai szószt is az intenzívebb ízekért) és adjuk hozzá a húsgolyókat.
- A tálat tegyük fel a grillre és figyeljük, amíg forrni nem kezd a szósz.
- Ekkor zárjuk le a grill tegyünk tegyünk rá fedőt és zárjuk le a grill fedelét is, majd hagyjuk forrni sülni 10 percig.
- Ezután folytassuk a sütést fedő nélkül, további 10 percig.
- A molnárkákat vágjuk ketté és kenjük le a vágott felüket olívaolajjal.
- Pirítsuk meg őket a grillen, amikor már a sütés vége felé járunk.
- Végül halmozzuk a paradicsomos húsgolyókat a szendvicsekbe, tegyünk rájuk mozzarellát és tegyük vissza a grillre őket, épp csak annyi ideig, hogy a sajt megolvadjon.