A pizzakemencében nemcsak pizza készülhet, hanem ez a marhahúsos ragu is!
Marha ragu zöldborsóval
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g marhahús
- 400 g zöldborsó
- 100 g zeller
- 40 g vaj
- 20 g liszt
- 300 ml fehérbor
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 db hagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a pizzakemencét 175-180 fokra.
- A húst vágjuk nagyobb kockákra, majd forgassuk meg őket a lisztben.
- Egy tűzálló serpenyőt melegítsünk elő és olvasszuk fel benne a vajat.
- A húst pirítsuk le minden oldalán a vajban, majd öntsük fel a borral.
- Öntsük az egészet egy magasabb falú edénybe, amiben sütni fogjuk.
- Kockázzuk a húshoz a zellert, a hagymát.
- Végül fűszerezzük a sóval, borssal, rozmaringgal és süssük 1,5 órán keresztül zárt ajtó mögött.
- Az utolsó fél órában adjuk a raguhoz a zöldborsót és süssük készre!