Felejthetetlen ízek, porhanyós állag, igazi kerti grill hangulat várja, ha ezzel a recepttel próbálkozik.

Mázas, grillezett borda

Elkészítési idő: pihentetés + 150 perc
Nehézség: 4

Mázas, grillezett borda

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2,7 kg sertés borda
  • 260 g barna cukor
  • 2 ek paprika
  • 2 ek chili paprika
  • 3 kk kömény
  • 1 kk só
  • 220 ml szójaszósz
  • 160 ml ketchup
  • 80 ml citromlé
  • 1 cm gyömbér

Elkészítés:

Készítsük el a száraz pácot, amihez keverjünk össze 3 evőkanál barna cukrot a kétféle őrölt paprikával, a köménnyel és a sóval.

Ezt a száraz pácot dörzsöljük bele a bordába alaposan, és legalább fél órát hagyjuk állni.

A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.

A pihenés után a bordákat csomagoljuk be alufóliába és szorosan zárjuk le a csomagot.

Tegyük fel a grillre távol a lángoktól, és süssük 1-1,5 órát.

Amíg sül a hús, addig csináljuk meg a mázat. Ehhez a maradék cukrot, a szójaszószt, a ketchupöt, a citromlét és az aprított gyömbért főzzük fel egy lábosban. Időnként kavarjuk meg, nehogy lekapjon. Forraljuk fel és tegyük félre.

A sütési idő lejárta után, óvatosan vegyük le a csomagot a grillről, bontsuk ki és kenjük le bőségesen a mázzal.

Süssük újabb 25-30 percig, amíg a máz rákaramellizálódik a húsra. Salátával vagy önmagában is tálalhatjuk.